Hvad koster autosadelmager i Danmark

Hvad koster autosadelmager i Danmark

Danmark er et smukt land. Det er også dyrt, men den gode nyhed er, at der er masser af ting at lave her, hvis du er trængt til penge. En måde at spare penge på dine behov for autopolstring er ved at gå til en autosadelmager i stedet for en mere traditionel autopolstringsforretning. Hvis du vil vide, hvor meget det koster i danske kroner, så læs videre!

En bilsadelmager fremstiller og reparerer lædervarer

I Danmark kaldes autopolstringsforretninger for autotjener, autosadelmager eller bilplejer. En autosadelmager har til opgave at reparere læderstykker, der er blevet beskadiget af solen (UV-stråler). Autosadelmænd skal have et godt øje for farvematching og færdigheder inden for syning for at kunne sætte revet stykker korrekt fast igen, så de ser sømløse ud og slet ikke kan ses. Det er også vigtigt for bilsadelmagere at kunne afodorisere eventuelle uønskede lugte fra dit brugte læderinteriør! De kan hjælpe dig med alt fra ridser på dine sæder – som dem, der er forårsaget af hundekløer, når du lukker dem ind i din bil uden beskyttelse – , pletter eller slidte overflader .

Autosadelmagerer adskiller sig fra bilpolstrerere, fordi de kun arbejder med læder. De reparerer eller udskifter ikke andre materialer som f.eks. plast eller vinyl. Det er også vigtigt at bemærke, at selv om nogle personer kalder sig autotjener/autosadelmager – selv om deres forretning ikke foretager reparationer af biler – bør du spørge specifikt om reparationsydelser, når du søger efter en “autosadelmager” i Danmark . Sidst i dette blogindlæg er der en liste over butikker, hvor du kan få repareret dit interiør af en erfaren autotjener/autosadelmager!

Mindst tre års erfaring inden for faget

Der er to måder at få erfaring på: Enten ved at gennemføre en uddannelse og få dine kvalifikationer eller ved at arbejde direkte i faget og lære af kolleger. Den danske regering kræver, at alle nye autosadelmagerer gennemfører tre års uddannelse gennem et lærlingeprogram, før de kan få deres certifikat. For at være kvalificeret til denne uddannelse , skal du have afsluttet en gymnasial uddannelse med mindst et års studier inden for enten træ- eller metalarbejde. Du har ikke brug for yderligere videregående uddannelse, hvis du vælger at blive autosadelmager! Hvis personer, der er født efter juli 1991, ønsker at arbejde som autolakerer/autosadelmager i henhold til lærlingeloven, skal de også have en godkendelse fra NAV (den Det danske arbejdsmarkeds- og rekrutteringsbureau).

Faget som autosadelmager er reguleret af lærlingeloven. Det betyder, at hvis du vil arbejde som autosadelmager/bilsadelmager, er det vigtigt, at du ved, hvilke kvalifikationer der kræves, inden du søger! Det har også betydning for, hvor meget en lærling kan tjene, mens han/hun arbejder hen imod sit certifikat i henhold til denne lov – mere om det nedenfor! Hvis du gerne vil blive uddannet autosadelmager, men stadig mener, at lærlingeuddannelser er den bedste måde at gøre det på , skal du være opmærksom på, at der i øjeblikket ikke findes nogen godkendte uddannelser i Danmark i øjeblikket . Du bliver nødt til at tage til udlandet eller gennemføre din uddannelse via en anden metode i stedet.